Trustpilot

Kropsterapi

Kropsterapi Fyn 

Kropsterapi Nyborg 

Stress og Angst 

Body All Mind 

B:A:M EDUCATION 

Depression

ADHD PTSD ADD

Tankemylder 

Krop og Sind 

RO 

Sorg 

OCD

Lokalavisen Nyborg- 

Om vores kontorfællesskab NUET

Feb. 2021

SÅ kom vores artikel i avisen - både i Fyens Stiftstidende søndag D. 27/2 og nu i Lokalavisen. Vi har begge vores kontorer lejet ud til intet mindre end tre skønne kvinder - Kir Klysner og Ditte Hedegaard Davidsen, de er begge journalister, der arbejder som kommunikationsrådgivere og sidst, men ikke mindst, Charlotte Fløe, der arbejder som massør, zoneterapeut og healer. Håber I vil tager godt imod alle tre, når I besøger mig. Både Michael og jeg selv glæder os til den kommende tid, hvor vi på kontoret skal lære hinanden bedre at kende - det føles allerede rigtig godt i maven! OG se vores flotte logo NUET, som er navnet på vores kontorfællesskab i hjertet af Nyborg!

Artikel fra Fyens Stifstidende

Jan. 2021

Erhverv +  var nysgerrig på min opstart, i livet som selvstændig, min erhvervsmæssige baggrund og valg i livet. Jeg håber, du vil læse med og måske blive inspireret.


Artiklen er skrevet at Trine Grauholm, som var så sød og meget lyttende. Hun har samlet alle mine ord  fint og med respekt for det sårbare. 


I Nyborg: Skjult bag det halvlange, lyse hår sidder to diskrete høreapparater, der hele tiden holder Freja Katrine Grønnemoses tinnitus i skak med lydterapi. Hun kalder dem en pestilens at rende rundt med, men omvendt bliver hun også overrasket over styrken af hendes kroniske lyd, når hun tager dem af om aftenen.

Samtidig minder de hende om at prioritere og sortere fra.


Bliver hun for ivrig, får for travlt eller stresser af andre årsager for meget, går det straks i ørerne. Derfor ved hun også med sikkerhed, at hun ikke kommer til at overskride sine grænser på samme måde, som hun har gjort det tidligere i sit arbejdsliv, hvor hun arbejdede med drift og ledelse som butikschef og snildt kunne ende med en arbejdsuge på 80 timer.


- Jeg blev i tvivl om det ræs. Det hele gik så hurtigt, og selv om jeg syntes, det var fedt, og jeg gerne ville læse en master eller noget HR, var der også noget andet, der rørte sig i mig. Mennesket. Hvorfor er det, vi presser os selv så hårdt? Hvorfor skal det hele gå så stærkt? Hvad er det for en anerkendelse, vi gerne vil opnå, og hvad er det for et liv, vi gerne vil leve?


Historien om Freja Katrine Grønnemose er historien om en målrettet og dedikeret kvinde, der fra barnsben har knoklet lidt mere end andre for at nå sine mål og bevise sit værd. Det er historien om en kvinde, der har turdet blive ved med at gå efter sine drømme, også selv om de langt fra altid er endt, som hun havde forestillet sig. Derfor er det også historien om den urkraft, der får os til at rejse os igen og igen, selv når livet slår allermest hårdt.


Freja Katrine Grønnemose har taget sine tæsk, og det har på én og samme tid både gjort hende sårbar og stærk. Summen af livserfaringer har også gjort hende i stand til i dag at møde alle typer af mennesker som kropsterapeut og have en tydelig fornemmelse af, hvad det er for et menneske, hun sidder overfor, når hun møder dem med behandling, der kombinerer krop og psyke. Og på sigt skal hendes første drøm smelte sammen med hverdagen som selvstændig kropsterapeut.


- Jeg vil gerne bruge dansen i en terapeutisk form, for dansen og musikken kan bruges til at mærke efter og få det ud, hvis der er noget, der trykker. Det har en rigtig god effekt både på mig og på mange andre, så det vil jeg gerne udvikle, forklarer Freja Katrine Grønnemose.

Knoklede for at bevise sit værd.


Hun ved det, for i fem-seks år kæmpede hun intenst for at skabe sig en karriere som danser. Først i Kolding, senere i København og Sverige. En drøm, der betød, at hun flyttede hjemmefra lige efter sit efterskoleophold og stort set ikke festede som sine jævnaldrende, men til sidst blev stoppet af en alvorlig skade, der stadig kræver opmærksomhed den dag i dag.


Hvem er man så, når man er i starten af 20'erne, står uden ungdomsuddannelse og i øvrigt er ordblind og derfor ikke har de bedste oplevelser i bagagen fra uddannelsesmiljøet?


Freja Katrine Grønnemose var model, men hun var også souschef, leder og den, der gik forrest for at skabe et godt arbejdsmiljø for sine ansatte. En verden af muligheder, hun først fik øjnene op for i Jensens Bøfhus og siden i Lagkagehusets vækstperiode, hvor hun var med til at åbne en stribe butikker. 


- Jeg var meget dedikeret og ville rigtigt gerne vise, hvad jeg kunne. Jeg kom som autodidakt, uden uddannelse og som ordblind og ville rigtigt gerne vise, at jeg kunne finde ud af det. Jeg gik meget op i trivsel og arbejdsmiljø, men jeg ville også meget gerne bevise mig selv ved at aflevere nogle ordentlige tal, husker Freja Katrine Grønnemose.


Privat hang tingene imidlertid ikke helt sammen med små børn og en mand, der som skuespiller havde så meget aftenarbejde, at parrets ældste på et tidspunkt spurgte, om "far var flyttet hjemmefra".

Det fik Michael Grønnemose til at droppe livet på de skrå brædder og blive selvstændig. Til gengæld betød det, at Freja Katrine Grønnemoses første flirt med uddannelsen til kropsterapeut blev sat på standby, for med små børn og behov for en vis indtægt i familien, var der ikke grobund for to, der skulle starte som selvstændige samtidig.


Skiftede spor

Undervejs i sin tredje barsel stod det imidlertid klart for hende, at hun heller ikke skulle tilbage til en evigt presset hverdag. I stedet lyttede hun til sin krop og sin mavefornemmelse og sagde op uden at have et andet job på hånden.


- Jeg er nødt til at have mig selv med, og jeg kunne mærke, at min krop skrantede. Både psykisk, men også fysisk, fortæller Freja Katrine Grønnemose.

Tidligere havde store ledsmerter også mindet hende om, at kroppen reagerer, når man presser sig selv for meget, og behovet for at bruge sin "Freja-evne", som hendes mand kalder det, til at få andre til at åbne op, blev stærkere efter mødet med et par kropsterapeutiske behandlere og den indledende research omkring uddannelsen.


Igen skiftede Freja Katrine Grønnemose spor. Hun fik deltidsjob på et aktivitetscenter for udviklingshæmmede og begyndte på uddannelsen til kropsterapeut på Body All Mind i København i det omfang, coronakrisen lod uddannelsen fortsætte med fysisk fremmøde.

Da hun kom hjem fra en undervisningsdag i november 2020, var hun sikker på, at hun var landet på den rette hylde.



Dagen efter havde hun det imidlertid mærkeligt. Alting larmede i hovedet på hende, og mandag morgen var det som om, at hendes hoved var puttet ind i en bas. Ørerne troede ikke, de kunne høre, og havde derfor skruet helt op for alle lyde omkring Freja Katrine Grønnemose.


- Så gik jeg helt ned med flaget. Jeg troede først, at jeg bare skulle have et par dage eller et par uger til at komme mig, men jeg havde været belastet så længe, at min tinnitus gav besked om, at det var rigtigt galt. Jeg blev nødt til at tage hånd om mig selv, fortæller Freja Katrine Grønnemose.

- Som ordblind bliver du nødt til at toughen up, for ellers bliver du overfaldet af verden. Hvis du vil klare dig, må du arbejde lidt hårdere end alle andre, så jeg har arbejdet mig til en hårdhed og en facade til at kæmpe mig gennem verden med. Vi har været ved at gå fra hus og hjem to gange, og det har bare været for hårdt i for lang tid, fortæller Freja Katrine Grønnemose.


For første gang, siden hun som 15-årig flyttede hjemmefra, kunne hun ikke længere klar sig selv, kom på sygedagpenge, oplevede at blive talt ned til i en grad, der enten gjorde hende meget ked af det eller vred, og måtte lukke ned for både virksomhed og uddannelse for at leve op til systemets krav.


Tog styringen tilbage

Kun gennem støtte fra sin mand, deres familier, gode undervisere, et kursus i personlig udvikling samt sparring og støtte fra Vækst & Erhverv i Nyborg Kommune, lykkedes det hende at komme så meget ovenpå, at hun kunne tage styringen tilbage over sit eget liv.


Det midlertidige job havde hun mistet undervejs i perioden, og i stedet besluttede Freja Katrine Grønnemose sig for at tage et lån, der kunne give hende mulighed for at dedikere et halvt år til at få sat skub i hendes virksomhed, så hun kan leve af at være kropsterapeut, selv om hun stadig har et år tilbage af uddannelsen.


På den måde har hun kunnet skabe sig en hverdag, hvor ingen andre bestemmer hvornår og hvor meget, hun skal arbejde, for Freja Katrine Grønnemose er ikke klar til at komme tilbage til et fuldtidsjob som lønmodtager med alle de forventninger, der følger med. Derfor vil hun selv kunne skrue på de nødvendige knapper for at få livet til at gå op.


- Det handlede rigtigt meget om at blive klar i hovedet. Hvad vil jeg bruge mit liv på? Hvis jeg dør i morgen, er jeg så glad for det, jeg har lavet? Jeg kan godt blive lidt sentimental og ville brillere med alt, hvad jeg sætter fingrene i. Det kan godt være, jeg ikke lykkes med det hele, for det har jeg virkelig ikke gjort, men det har ikke forhindret mig i at rejse mig op og prøve igen. Det er et urinstinkt. Jeg insisterer på at være glad og lykkelig, og det er der ingen andre, der skal styre. Derfor lånte jeg de penge, og det gjorde mig godt at tage styringen over mit liv tilbage, forklarer Freja Katrine Grønnemose.


Lukker af for signaler

Hun har derfor arbejdet hårdt på at skabe en omsætning som selvstændig, der er stor nok til, at hun kan udbetale løn til sig selv fra den 1. april. November og december har dog været hårde, men nu går det godt.

Hver uge har hun klienter, og de anbefaler hende typisk til andre, og 70 procent af de førstegangsbesøgende vender tilbage til nye behandlinger. Fra 1. februar får Freja Katrine Grønnemose klinik i et erhvervslejemål i centrum af Nyborg, hvor hun sammen med sin mand vil skabe et fælles kontormiljø. Der vil hun hjælpe sine klienter med at koble kroppen til det mentale, for mange af os har glemt at lytte efter, hvad kroppen fortæller os.


- Mange kan slet ikke mærke sig selv. De lukker helt af. De kan have rendt til alle mulige undersøgelser og have været bange for, at de fejler noget alvorligt. Mig selv inklusive. I virkeligheden er det bare kroppen, der fortæller, at "hey, du skal geare ned eller lave noget andet, for nu er din grænse blevet overtrådt igen". Vi er ikke gode nok til at lytte, og så danner vi mønstre og vaner til at kunne håndtere den måde, kroppen opfører sig på, men på et tidspunkt kan vi ikke tåle det længere. Man må gerne være presset og stresset i en periode. Det skal bare ikke være en livsstil, understreger Freja Katrine Grønnemose, der selv er blevet meget bedre til at lytte efter kroppens signaler.


Ellers minder de små apparater i ørerne hende hurtigt om det.

Derfor glæder hun sig også til at kunne hjælpe andre og på sigt koble sin første drøm om dansen og musikken til sin nuværende om at kunne hjælpe andre mennesker med ondt i sjælen.


- Jeg er stadig meget sårbar og nervøs for, om vores projekter lykkes, for jeg har jo et medansvar for, at familien kan blive boende, og vi kan skabe et godt liv. Du kan heller ikke udsætte mig for hvad som helst endnu, men jeg er meget åben om det. Det skylder jeg alle dem, der kommer og åbner sig for mig, siger Freja Katrine Grønnemose.



Trine Grauholm

Journalist, Erhverv+

I september 2021 lavede en aftale med Nyborg Idræts- og fritidscenter, og det er jeg simpelthen så glad for. Normalt behandler jeg hjemmefra hvor jeg har lokale med hyggelig, hjemlig og tryg stemning. For mig og for mine klienter er det vigtigt at kunne slappe af i både krop og sind for at kunne give slip på det, som fylder. 


Hjemmefra har jeg ikke mulighed for at have sene behandlinger. De sene behandlinger gør det muligt at booke tid for dem, som ikke lige kan tage fri om formiddagen eller ikke har ugentlige fridage. Typisk vil jeg være at finde i Nyborg Idræts- og Fritidscenter mellem kl. 8.00 og 21.00, hvor jeg max har 7 behandlinger. 


Nyborg Idræts- og Fritidscenter har været så venlige og taget rigtig god imod mig. De har været utrolig åben over for hvad jeg kommer med og nysgerrige på hvad kropsterapien er for en størrelse. 


Tak til Nyborg Idræts- og Fritidscenter og tak til jer som allerede har vist mig tillid og været på briksen og til jer som har været inde og booke tider. Også til jer som stadig overvejer det - det er et skridt i den rigtige retning;) Egenomsorg.

Okt. 2021

Sep. 2021

Samarbejde med Nyborg Idræts- og Fritidscenter

Hjemme hos mig

Når du kommer hos mig, er det vigtigt for mig, at du føler dig tryg og afslappet. Jeg har forsøgt at lave hjemlig stemning, så du kan læne dig tilbage i din behandling. 

Sep. 2021

"Hvor har jeg været" videoen handler om hvorfor jeg har holdt lukket i næsten et år. At turde fortælle sin egen historie kan være befriende, men også inspirerende for andre der måske har stået, eller står, i samme situation. Jeg håber du vil se med. 

Sep. 2021

Hvor har jeg været